Du har haft fullt upp med att köpa isglass till andra

Hur negativ min blogg har verkat det senaste, (och enda) året, så har detta år varit förjävla bra.
Jag tycker alla år bara blir bättre och bättre, då måste man ju ha en ljus framtid eller hur? Det känns i alla fall bättre att tänka så, istället för att tänka på att jag inte har en enda riktig plan för framtiden, what so ever.
  Så kan det gå. Attans

Men som sagt, det här har varit det bästa och mest händelserika året som jag kan minnas.
So far so good, hoppas nästa år blir lika bra, eller till och med bättre.

yes, det där blir svårt att toppa.

Happy new year, you are my only vice

Nu börjar jag bli lite trött på att vara sjuk hela tiden. Ganska mycket trött.
Snart är det nyår och då vill jag ju vara frisk. Jag kan ju ändå inte ta min medicin pga alkoholintaget, så varför ska jag då vara sjuk? Onödigt.

Allt sitter i huvudet försöker jag intala mig hela tiden. Men eftersom det inte verkar funka så har jag ju i alla fall ett dygn till på mig att bli bättre. Ett dygn som kommer innehålla mycket shopping hoppas jag. Ska försöka hitta lite pjux och byxor och kanske en mössa också så jag slipper frysa öronen av mig när det nu måste vara -20° ute. Efter det väntar en tripp ner till byn för att försöka införskaffa något vettigt från bolaget. Med tanke på att det var urplockat som efter en midsommarrea på HM idag får vi väl se hur det går. Om vi ens kommer in, det var tydligen värre kö in till systemet än det var till ICA i Hultsfred i somras... och av någon konstig anledning så var det bara de starka Arboga-ölen som fanns kvar. Vad tänker folk med..?

Nej nu ska jag ta lite morfin-medicin och gå och lägga mig, se om jag klarar mig igenom ännu en dag bland sjuka pelikaner på jobbet.

Gott nytt år !

Dreaming of Revelry

Nu är julen slut. Den gick, kanske inte obemärkt, men väldigt otydligt och så snabbt förbi att man missat den om man blinkat lite mer. men nu är den över, sånär på några timmar av annandagen. Men är man en lika högtidlig person som jag så har inte den dagen någon större betydelse, förrutom att apoteket stänger tidigare. Och det gör faktiskt något ! Jag fick avbryta en underbar dag i backen bara för att åka ner till byn och hämta min supermedicin.
Å andra sidan fick jag åka till 20.30 igår så jag har nog fått vad min ständigt sjuka kropp tål.



Att julen är över kan bara betyda en sak, det är snart nyår. Då blir det fääst i Kvillan med finmiddag och skumpa tills vi drunknar. Eller ja, med våran lön så kanske drukna är att ta in. doppa fötterna i alla fall.
Tills dess ska nog de flesta vara tillbaka i stugan också. Känns väldigt tomt när 8 skidlärare helt plötsligt flyttar ut.

Nu ska jag dricka lite morfin och se till att de andra super för mig med på HC till de vackra tonerna från The Poodles.
Attans att jag ska missa det......


I'm gonna dance with somebody...

Jag är själv hemma. Det känns lite konstigt. och tråkigt... Men de andra kommer nog hem snart, så kan vi ha lite afterski.

Nu kom de faktiskt hem..

Ikväll blir vi bjudna på middag på Wärdsan. Väldigt trevligt. Jag gillar mitt jobb.
Här kommer lite bilder från förra personalkvällen när vi åkte snowracer.


Imorgon är det Timbuktu på HC, är nog värt att gå på. Annars blir det nog lugnt så mig förkylning blir bättre och kunderna faktiskt kan höra vad jag säger.
Förhoppningsvis kommer det lite snö och kyla snart också, regn och is är inte lika fint.


Oj oj oj, nu känner jag att det blev
 ännu ett sånt där o-välskrivet inlägg.
Tyvärr orkar jag inte tänka ordentligt
 förrän jag har hittat min nässpray.
Så det får duga så länge.

Yesterday, Today and probably Tomorrow

Idag var första riktiga dagen på jobbet. Lite nervös måste jag erkänna att jag var innan, men dagen flöt på utan några större incidenter. Konstigt vore det annars, hade min sista kund tio över 10, och slutade dagen runt 14.00...  Inte mycket att göra med andra ord. Men tiden gick ändå ganska snabbt, så då kan man ju bara tänka sig hur snabbt de kommer gå sen när säsongen kommer igång, när det inte är kallt, dimmigt och stora stolsliften är avstängd pga av en vind på 13 m/s.
Och kallare är det i Hundfjället där vi ikväll ska ha personalkväll för Gästservice/reception. Snowracer och korvgrillning !
På med varma kläder. Förhoppningsvis får vi skjuss dit i alla fall, eftersom det skulle ta en timme att gå annars...

Man kan inte vinna jämt, nån gång måste du förlora igen...

Det  blev inte så mycket skidåkning. Sarahs baklucka gick inte upp, så hon fick inte ut sina skidor.
Jag åkte några åk med brorsan istället innan jag gick in till Sarah på Wärdsan och åt lunch.

Pepparkaksbaket i fjällkyrkan därimot blev lyckat. Förutom att våran pepparkaks-jesus gick av på två ställen och brändes på armen innan han ens hamnade på vårat skid-kors. Det blev i alla fall bättre än Turnig Torso. Det kan ju inte bli rätt jämt.. haha skadeglädje är den bästa glädjen.


Pepparkaks-jesus på skidkorset                               grabbarna med Turnig Torso. haha !

Prayer for the weekend

Andra veckan i Sälen har börjat, med halvledig dag och strålande sol. Ja jag ska snart ut och åka...
Första helgen här i kvillan har varit otroligt skoj. Fredagens utgång blev väl inte riktigt som vi tänkt oss, men hur ofta blir det det?
Allt började med att vi blev någon timme sen för att några inte kunde slita sig från sina gitarrer. Inte mig emot dock.
När jag en halvtimme efter beställningen ringde tillbaka till taxibolaget och frågade vad som hänt med våran taxi, sa de att den var precis runt hörnet, och lite sen för att den kört ner i diket...
När vi väl ska åka, så är en viss dalmas fortfarande inte klar med sitt gitarrspel, så taxin kör in på gården för att vänta på oss. Bara för att köra ner i diket ännu en gång.

Som tur var så var nästan hela Kvillan hemma så alla kunde hjälpas åt att dra upp den. Antar att detta är något man får vänja sig med när man bor så här centralt. Vi får ju i alla fall resorna billigt.
Vi blev ännu senare för att vi stannade till på HC för att köpa HCkortet, så att vi skulle kunna komma in på Högis och kanske hinna till HÖgis och se Miss Li som var planen från början. Tyvärr kom inte Conny in på HC, så han fick inget kort. Men han kom in gratis i alla fall.
När vi väl kom till Högis så hann vi se säkert en halv låt av sista extranumret innan det var slut. En väldigt lyckad kväll må jag säga. Men kul hade vi i alla fall.

Lördagen var lite mer lyckad. Eller ganska mycket. Alla var med och HC var schweinigt skoj. Finns inte så mycket mer att säga. Det avr bara kul helt enkelt !

Nu kommer Sarah, så vi ska ut en sista timme i de soliga backarna. Sen är det dags för pepparkakshus-bak i fjällkyrkan. b-e-a-utiful !

Man vill ju va gla'

Nu har allvaret börjat. Om man nu kan kalla det allvar riktigt än...
Gårdagen var jättehärlig. Första dan på jobbet gick ut på att vi åkte bil till alla anläggningar och tittade runt lite. Vi fick lite kläder och scheman och andra livsviktiga saker.
Skön dag som avslutades på Fjällis-premiären, där Peter Siepen spelade lite skivor. bättre än väntat. Peter Siepen alltså. Det andra var långt över förväntningarna. Schweinigt kul var det.

Idag har vi börja gå igenom kassasystemen och kommer väl fortsätta med det imorgon också. Imorgon blir det även Afterski på Wärdsan ! Det ska bli kuuul !
Sen är ju den svåra frågan, Miss Li på Högis, eller HC? Eller HC på lördag kanske? eller både och? Kanske till och med Sarah hinner komma upp tills lördag kväll och göra mig lite sällskap? (för jag bor inte i en stuga med 14 andra party-people.... )

I helgen är jag ledig! Tra la la lal aaa...

Det här var nog det mest oseriösa
och o-välskrivna inlägg jag någonsin gjort...
Kan inte hjälpas, Man vill ju va' gla'

!!!

Här kommer första riktigta (bortsett från inlägget från bussen) inlägg från Sälen. Första hela dan har varit underbar. Jag har åkt skidor första gången på över ett år. Så länge har jag nog aldrig varit utan skidåkning. Helt underbart.
   Åkte i Hundfjället nästan hela dan, så schweinigt bra var det. Inte en kotte i backen, strålande sol, på toppen i alla fall, -13, och vindstilla. Det är niiice !

Kvillan är jättebra. Jag har fått enda enkelrummet, vilket är ännu bättre !
Imorgon börjar jobbet, intro kurs i tre dagar, sen börjar "allvaret". Men det blir nog bara kul. Imorgon är det även premiär för Fjällis. Niiice

Äh, det var väl allt för den här gången. Här kommer lite lousy bilder från min mobilkamera. Ni kan ju bara ana hur vackert det var egentligen.




Åter till Arbogaölen. Ska se om duschen har blivit ledig också...

Thailand

Nu ska jag försöka ta tag i det här och skriva lite. Får väl se hur bra det blir..

Vi tar det från början. Flygresan dit. Den gick väl bra, men, what are the odds?
 de senaste flygningarna, och då reser jag inte särskilt ofta, har jag fått plats framför en vägg, så man inte kan fälla tillbaka stolsryggen. på en 10h flygning blir det lite drygt... Men vad är oddsen att man ska få en sån plats, på ett flygplan med nästan 600 platser? lite otur. Men för att se det från den ljusa sidan, jag hade inga jobbiga skitungar bakom mig som satt och sparkade i stolsryggen.
Men varför har de ens sånna platser? Varför konstruera planets interiör på det sättet?

okej, vi fortsätter... I Thailand är det fuktigt och klibbigt, men underbart varmt. Försäljarna på gatan kan mer svenska än engelska i många fall, det märkte vi redan första dan. 
De flesta dagarna var ganska lika, mulet och ca 35 grader varmt. Då gör det inte så mycket om det är mulet. Jag brände näsan i alla fall. 
Tredje dan blev jag magsjuk och var på hotellrummet hela dagen och även kvällen efter det. Det gjorde inte så mycket, eftersom det hällregnade nästan hela dan. Men det hade ju varit trevligare att äta middag ute med familjen än att ha picnic själv på badrumsgolvet.
Nästan varje dag åkte vi ut till de små paradisöarna utanför Aonangs kust. Där såg allt ut precis som på bilderna i resemagasinen. Korallvita stränder, grönt vatten och höga palmer. Otroligt vackert.


Min favoritö, Poda

div align="left" style="text-align: left">På lördagen var vi på vår första riktiga utflykt, elefantsafari. Kul nå så jävulskt.
Vi började med att åka kanot i två timmar medan vi tittade på ormar och apor, etc.
Sen efter lunch fick vi rida på elefanter. Det var lite läskigt i början. Faktum är att det var läskigare och gungigare att sitta i den lilla soffan på ryggen än framme på huvudet. Eller halsen var det väl rättare sagt. Häftigt var det i alla fall. Sen tog vi en paus vid ett vattenfall mitt inne i jungeln där vi badade innan vi red tillbaka. om man nu kan säga rida elefant. Åkte, rättare sagt. 


I början på vecka nr. 2, tog vi en speedboat ut till Bamboo Island. Tanken med den resan var väl att vi skulle snorkla i vid en av de bästa snorkelstränderna i området, men det blev lite svårt pga av meterhöga vågor. Men kul var det, och förhoppningsvis blev det några bra bilder med undervattenskameran. Det återstår att se.
På tisdagen den sista veckan började solen äntligen stråla. Då blev det ännu varmare. Det fanns inget annat att göra än att ligga och guppa i det 30° vattnet och hoppas på att det skulle ge lite svalka.

Senare den veckan medan brorsan var och dök, åkte jag ut med päronen till Phi Phi öarna. En speedboat dit hade nog varit det snabbaste alternativet, men efter att en tjej skadat ryggen i en sån sist vi åkte, bestämde vi oss för att ta färjan istället. Den tog oss ut till en strand som jag inte kommer ihåg namnet på, men där de spelade in The Beach i alla fall. Där låg vi och snorklade i en timme, fantastiskt vackert. Som sagt, hoppas bilderna blir bra. Är dock fortfarande lite besviken på att jag inte fick se någon clownfisk. Men det fanns gott om andra firrar att titta på.
Sen åkte vi in till stora Phi Phi Don för att äta och shoppa lite innan vi åkte hem igen.


De sista dagarna var lika bra de. Supersoliga och fyllda med bad. Tycker det fortfarande gungar i skallen från vågorna när man sluter ögonen.


...medan vi bara snöar bort...

Ber om ursäkt, men jag tänker inte skriva om Thailand idag heller.
Men jag kan berätta om att jag är på bussen upp mot sälen för tillfället, och att detta därför blir första inlägget med min nya fina dator.
Kan även berätta att jag är ganska nervös och pirrig inför det mesta som ska hända de kommande dagarna. Men kul ska det bli !

Men osm sagt, inget mysigt inlägg om de små paradisöarna, det blir så jobbigt att skriva eftersom det är lite trångt på bussen med datorn i knät. ( Dock inte lika trångt som det var på flyget till Thailand, -utan dator)


Längs bak i bussen ! ....



Insåg just att jag skulle behöva
designa om min blogg lite..
ser ju förjävlig ut.
(förutom bilderna då ;) )

Tid tar Tid

Nu är jag hemma igen från varma och härliga Thailand. Dock bara för knappt två dygn. Sen bär det av till Sälen. Kallt, men härligt !
Nu har jag endel att fixa med, så en längre beskrivning av min Svenne-semester i sol-paradiset får vänta till imorgon, eller när jag sitter på min 6 h bussresa mot nordligare bräddgrader.



Med tanke på att tiden för mig är strax före 5 på morgonen så ska jag nog låta det här stå på över natten...

RSS 2.0